برای نخستین بار یک ایلامی از رساله خود در رشته دین پژوهی Religious Studies با موفقیت دفاع کرد
به گزارش ایلام نیوز از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه ادیان و مذاهب قم جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو یونس احمدی با عنوان « تأثیر بافت بر مطالعات آکادمیک دین در ایران، مورد پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب قم » روز چهارشنبه 27 شهریورماه 1398 در سالن شهید ...
برای نخستین بار یک ایلامی از رساله خود در رشته دین پژوهی Religious Studies با موفقیت دفاع کرد
به گزارش ایلام نیوز از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه ادیان و مذاهب قم جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو یونس احمدی با عنوان « تأثیر بافت بر مطالعات آکادمیک دین در ایران، مورد پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب قم » روز چهارشنبه ۲۷ شهریورماه ۱۳۹۸ در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو یونس احمدی با عنوان «تأثیر بافت بر مطالعات آکادمیک دین در ایران، مورد پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب قم»، حجتالاسلام والمسلمین دکتر باقر طالبی دارابی به عنوان استاد راهنما، دکتر اللهکرم کرمیپور به عنوان استاد مشاور و دکتر حسن محدثی، حجتالاسلام والمسلمین محراب صادقنیا و سرکار خانم دکتر فاطمه توفیقی به عنوان استادان داور حضور داشتند.
در چکیده این پایاننامه آمده است:
به لحاظ تاریخی پژوهشهای مرتبط با دین دارای قدمتی همپای خود دین است. نظاممند بودن، روشمندی و بیطرفی از شاخصهایی است که در سیر تاریخی به پژوهشهای دین اضافه شده است و در طی قریب به دو قرن اخیر مطالعات آکادمیک دین را به عنوان یک حوزه جدید مطالعاتی پدید آورده است. به عبارتی آن سیر تاریخی، اکنون به مرحلهای از دینپژوهی علمی و یا متودولوژیکال رسیده است. از سوی دیگر این نوع فعالیت پژوهشی در حوزه دین رویکردی غربی-آمریکائی، اروپائی- و مبتنی بر نیازهای اجتماعی آنها محسوب میشود که برای دستیابی به شناخت جامعی از آن، داشتن چشماندازی از سیر تحولات مطالعات دین در غرب یک ضرورت است.
شواهد نشان میدهد مطالعات آکادمیک دین به عنوان یک دانش روشمند هم از پشتیبانی یک نظام فلسفی بهرهمند میباشند و هم در محیطهای اجتماعی ساخت و بازساخت میشوند. به این ترتیب به نظر میرسد باید کنش و واکنشهای ساختارهای آکادمیک و علمی مطالعات ادیان را در بافتهای پیرامونی در نظر گرفت و بهخوبی آنها را رصد کرد.
"دین پژوهی" با معنا، سامان و ساختاری که اکنون در کشورهای غربی و همچنین فضای آموزشی و پژوهشی کشورمان یافته است، فرصت بی بدیلی برای سخن گفتن از جهان آینده است که در آن نگاه جدیدی به جایگاه انسان، دین و علوم انسانی و دانش های جدید و تکنولوژیک وجود دارد. به معنای دیگر دین پژوهی را می توان دانش یا ترند و وضعیت حضور متقابل و تأثیرگذار دین و دنیای مدرن باهمه سطوح و عناصرآن قلمداد نمود .
به گزارش ایلام نیوز دین پژوهی Religious Studiesدانشی میان رشته ای است که عمدتاً در دانشگاه های خارج از کشور تدریس و در این رساله سعی شده است که مدل ایرانی- اسلامی این مطالعات و پژوهش ها برنامه ریزی و راهکارهای لازم در این خصوص ارائه گردد.
https://urd.ac.ir/fa/cont/۸۹۰۸/