شکلی از دموکراسی های مدرن در کشور باید شکل بگیرند/ تحولات سیاسی و بین المللی و فرصتهای آن در سال ۱۴۰۰ لااقل بر یک یا دو نسل آتی اثر خواهند گذاشت
همه باید تلاش کنیم به سمت نظام چند حزبی پیش برویم. جناح راهکار نیست. کسی از جناح برنامه نخواهد خواست و جناح در برابر مشکلات و بی برنامگیها پاسخگو نیست. باید موانع ساختاری سر راه تحزب را برداریم. وقتی ساختار حزبی وجود نداشته باشد افراد به سمت کارهای جناحی
شکلی از دموکراسی های مدرن در کشور باید شکل بگیرند/ تحولات سیاسی و بین المللی و فرصتهای آن در سال ۱۴۰۰ لااقل بر یک یا دو نسل آتی اثر خواهند گذاشت
به گزارش ایلام نیوز دکتر علی ربیعی سخنگوی دولت در گفت و گو که با ایسنا گفت: ابزار دموکراسی، حزب است. دموکراسی حزبی برای همه موارد، راه حلهایی اندیشیده است.
وی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم به سمت نظام چند حزبی پیش برویم. جناح راهکار نیست. کسی از جناح برنامه نخواهد خواست و جناح در برابر مشکلات و بی برنامگیها پاسخگو نیست. باید موانع ساختاری سر راه تحزب را برداریم. وقتی ساختار حزبی وجود نداشته باشد افراد به سمت کارهای جناحی می روند.
ربیعی در پاسخ به این پرسش که نظر دولت درباره پیگیری برجام چیست؟ تصریح کرد: سال ۱۳۹۹ و شرایط بینالمللی پیش آمده بعد از پیروزیهای ما در سازمان ملل و شکست ترامپیزم شرایط خوبی را برای منافع ملی ایجاد کرده که اگر از آن استفاده کنیم در آینده آثار بهتری از خود نشان خواهد داد.
عدهای فکر نکنند که میتوانند یک برش از تاریخ را کنار بگذارند با این فرض که جناح متبوعشان در آینده بتواند این کار را ادامه دهد. من صراحتاً میگویم که این طرز تفکر جفا به نسلهای بعدی است.تحولات سیاسی و بین المللی و فرصتهای آن در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ لااقل بر یک یا دو نسل آتی اثر خواهند گذاشت.
سخنگوی دولت ادامه داد: همه ما در تمام سطوح باید با هماهنگی و همکاری بیشتری نقش خود را ایفا کنیم تا منافع ملی ما محقق شود. سیاستگذاری سلبی به ما کمکی نمیکند. ممکن است عدهای تصورشان این باشد که با تصمیماتشان به دولت کمک میکنند و یا برخی هم این رفتارها را چوب لای چرخ دولت گذاشتن تلقی کنند؛ اما من نمیخواهم فعلاً هیچ قضاوتی بکنم.
وی در پاسخ به این پرسش که دورنمای برجام چه خواهد بود؛ گفت: من فکر می کنم قطعا مسیر گفتوگو را میرویم. خوشبختانه همه جناح ها بر برجام تاکید میکنند و کسی آن را تکذیب نکرده است. آنهایی که روزی مخالفت میکردند خودشان پیشرو مذاکره خواهند بود.
ربیعی تصریح کرد: هیچ دولتی در دنیا بدون ساختارهای قوی اقتصادی داخلی و بالا آوردن ظرفیتهای داخلیاش نمی تواند رشد کند. از سوی دیگر بدون ظرفیتهای اجتماعی قوی و بدون تعامل با دنیا نمی توان رشد کرد.
به علاوه اینها نیازمند یک مشروعیت و انسجام بالا هستیم. در واقع شکلی از دموکراسی های مدرن باید شکل بگیرند. موضوع تعامل با دنیا را نباید تبدیل به نزاع کنیم تا کشور وارد مسیرهای مشکلزا می شود.
ویخاطر نشان کرد: بعضیها با تصور غلط از جهان میگویند در امور سیاسی و اقتصادی به دنیا چهکار دارید؛ با همسایهها کار کنید. ما برای انتقال پولمان از همین کشورهای همسایه به خاطر فشار آمریکا به مشکلهای زیادی خوردیم .
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چرا به یکباره مشکلات سرباز میکند، گفت: اقتصاد ما نارساییهای تاریخی دارد. نفت این نارساییها را میپوشاند. فرض کنید اقتصاد ایران مثل یک دریاچه است که نفت در آن جاری بوده و قایق رفت و آمد میکرده است. وقتی این نفت از دریاچه رفت، تازه قایق به سنگلاخ ها خورد. درست است که بخش مدیریت ما ضعیف هایی داشته است اما تحریمها و فشارهای اقتصادی آثار جدی داشتهاند.